Fürjecske Néptánc Együttes

in Rólunk
17. 03. 21
Találatok: 2857

A Fürjecske Táncegyüttes 1985-ben alakult. 1993-ban a táncos gyerekek, a szülők megalapították az Alapítványt, melynek a székhelye a nagyatádi Bárdos Lajos Általános Iskola. Ez a szervezeti forma rakta le a folklór táncművészet alapjait, adott szakmai fellendülést a csoport életében.

Az Egyesület célja: kulturális, művészeti tevékenység, a kulturális örökség megőrzése, népművészeti hagyományőrzés. A nemzetiségi kultúránk ápolása. Nemzetközi kulturális csereprogramok.

Az Alapítvány nem tudta felváltani az önfenntartást, így a teljes funkciót az Egyesület vette át.

A tánccsoport 4 korcsoportból áll:

Rokolya”

Csipetke”

Röpike”

Napraforgó”

Az Egyesület taglétszáma állandó. A ki-, és belépések arányosak.

Népszerűségünket a helyi és környéki meghívások mutatják.


Szép viseleteink hűen tükrözik az egyes tájegységek ruházatát.

A "Fürjecske" Néptáncegyüttes népszerűségét jelzi a sok városi, városkörnyéki fellépés. A magyar néptáncversenyeken első, második helyezéseket értünk el.
Külföldön, nemzetközi folklórfesztiválokon szívesen veszünk részt, nyitottak vagyunk más nemzetek folklórcsoportjaival való kapcsolatépítésre.

Több alkalommal sikeresen részt vettünk :
Erdélyben - Ausztriában - Németországban - Lengyelországban - Horvátországban - Olaszországban megrendezett nemzetközi fesztiválokon.

Az együttes szakmai munkáját a Somogy Megyei Néptáncszövetség segíti, melynek alapító tagja is.
A gazdasági támogatást a táncos fiatalok szüleitől és Nagyatád Város Önkormányzatától minden évben kapjuk, melyet az együttes céljainak megvalósítására használunk fel.